Oświadczenie Zarządu Korony Kielce

Prezentujemy oświadczenie Zarządu Korona S.A. po wydarzeniach podczas wczorajszego meczu 1/32 finału Pucharu Polski pomiędzy Wisłą Sandomierz i Koroną Kielce. Przypominamy, że spotkanie w Sandomierzu zostało przerwane, gospodarze wybiegli w stronę sektora gości, smutni panowie zatrzymali Koroniarzy w granicach sektora, po blisko 25. minutach mecz został wznowiony. Więcej informacji znajduje się TUTAJ.

Treść oświadczenia:

W związku z wydarzeniami, które miały miejsce podczas meczu 1/32 Pucharu Polski pomiędzy Wisłą Sandomierz i Koroną Kielce, Zarząd Korona S.A. stanowczo potępia sposób w jaki zachowywali się kibice obydwu drużyn.

Mecz w Sandomierzu miał być świętem świętokrzyskiej piłki nożnej, a pozostanie w pamięci jako pokaz wulgarnych okrzyków, bójek, które w konsekwencji doprowadziły do zniszczenia stadionu.

Stanowczo potępiamy i odcinamy się od takiego zachowania, nie godzimy się na to, aby kibice jakiegokolwiek klubu psuli wysiłek wielu osób i swoim zachowaniem niszczyli obraz pięknego sportu, jakim jest piłka nożna. Z całym przekonaniem zapewniamy, iż wyciągnięte zostaną konsekwencje w stosunku do osób odpowiedzialnych za organizację wyjazdu naszych kibiców oraz osób, które zachowywały się nieodpowiednio. Wierzymy jednocześnie, że taka sytuacja więcej się nie powtórzy.

Pomijając wydarzenia na trybunach, serdecznie gratulujemy Wiśle Sandomierz awansu do kolejnej rundy Pucharu Polski i życzymy wspaniałej przygody w tych rozgrywkach. We wczorajszym meczu piłkarsko byliście lepsi.